Det er afgørende for hestens sundhed og ydeevne at udvikle sunde knogler, hvilket seriøse opdrættere kun er alt for opmærksomme på. Ernæring spiller en afgørende rolle her, og det begynder allerede, mens hoppen stadig er drægtig! Med Pavo Podo®Lac Muesli støtter du hoppen optimalt under drægtighed og laktation og dermed også det ufødte føl.
Det hele starter med hoppen
Ofte indeholder hoppens mælk for lidt kobber og zink til at forsyne føllet med de nødvendige mængder. Disse er bl.a. nødvendige for en sund udvikling af knogler, organer, pels og fordøjelsesprocesser. Derfor er det af stor betydning at øge forsyningen i de sidste tre måneder af drægtigheden, så det ufødte føl kan opbygge en reserveforsyning via navlestrengen. I de første tre måneder af livet bliver denne forsyning så gradvist tilgængelig, og føllet kan bruge den til en sund udvikling. Pavo Podo®Lac Muesli indeholder alle de vigtige næringsstoffer til både hoppen og det ufødte føl.
Pavos Podo® koncept
Pavo har altid forsket meget i det ideelle foder til avlsverdenen, og herfra er Pavo Podo® konceptet blevet udviklet. Podo®-konceptet er et unikt mineralkompleks, som videnskabeligt er bevist at mindske sandsynligheden for at udvikle OC(D) hos unge heste med op til 50 %. Pavo Podo®Lac Muesli er udstyret med dette unikke og gennemprøvede Podo®-koncept og understøtter derfor en sund knogleudvikling optimalt.
Protein & energy
Derudover er det meget vigtigt med tilstrækkelig energi og proteiner i drægtigheds- og laktationsperioden. Pavo Podo®Lac Muesli indeholder en stor mængde energi fra den unikke og meget værdifulde energikilde risklid, suppleret med sojaolie og hørfrøolie. Som proteinkilder af høj kvalitet er der tilsat sojaskrå og sojabønneflager. Kombinationen af det høje fedtindhold og den store mængde kvalitetsprotein sikrer, at hoppen bevarer en sund huld under drægtighed og laktation. Desuden understøtter den høje mængde kvalitetsproteiner i Pavo Podo®Lac Muesli også mælkeproduktionen og er af særlig betydning for en god udvikling af det ufødte føl.